top of page
  • Foto van schrijverImke

GTST


Begin maart had Mette het voor elkaar; haar onbetaalde stage bij Acne-studio’s in Stockholm werd omgezet naar een betaald contract. Ze vloog naar Nederland om haar kamer in Amsterdam leeg te ruimen, de laatste dingen te regelen en zich uit te schrijven, klaar om te emigreren. Op dat moment was al wel duidelijk dat er iets gaande was in de wereld maar de ernst en de gevolgen ervan waren nog niet echt doorgedrongen. Zelfs op Schiphol bleek er nog weinig van. Ook de week erna, toen ze weer terugvloog, waren er nog weinig mensen met een mondkapje en van anderhalve meter afstand houden was nog helemaal geen sprake.

Dat was 8 maart. Op 9 mei vloog ze weer terug naar Nederland; met mondkapje, een beëindigd contract, geen inkomen, geen recht op een uitkering (want in Nederland uitgeschreven en in Zweden nog niet ingeschreven) geen ziektekostenverzekering en het mini-kipcaravannetje van Frans en Sjoukje als woonruimte. En, heel lullig, geen enkel recht op een bijdrage van welke instantie dan ook, maar wel de verplichting een forse rekening van het waterschap te betalen........ je zou van minder dakloos kunnen raken....

Na twee maanden uitzicht op de weilanden, kroelen met de huisdieren, lekker koken uit de moestuin, hardlopen, rijles en een aantal zeer frustrerende sollicitaties (niets horen na 3! gesprekken en “je bent het geworden voor 24 ipv 32 uur, o, en voor een tientje per uur”) verruilde ze ons warme nestje toch weer voor Amsterdam. Daar past ze nu op een penthouse aan een gracht en vond ze, HOERA!, een baan bij HAY. Nu nog een minder tijdelijke woonruimte en dan is ze weer een beetje terug naar “normaal”.

Jonna verhuist na een lange verbouwing binnenkort met Tom naar Amstelveen. In de aanloop daarnaartoe werden ze ook de trotse ouders van twee schattige kittens. Gelukkig voor hen zijn alle klussen in de tv- en filmwereld ook weer van start gegaan.

Wij halen even opgelucht adem, voelen wat verhuizingen aankomen en gaan ons de komende weken op de verbouwing van ons bakhuisje storten. Wie zin heeft in een werkvakantie is van harte welkom ;)


266 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Ons bosje

Maart

Februari

bottom of page