top of page
  • Foto van schrijverImke

zoekt en gij zult vinden


We hebben de afgelopen weken niet stilgezeten en inmiddels drie van de boerderijen hierboven bezocht.

Het bezichtigen van huizen is een leuk tijdverdrijf; je ziet hoe anderen leven, wat je wel of niet wilt wordt steeds helderder, je richt zo'n huis in gedachten alvast een beetje in en je bent er even helemaal uit, meestal na een dagje werken. Onze zoekradius hebben we wat opgerekt, zo reden we al naar Hengelo, Vierakker en Zelhem.

De boerderij rechtsonder zal ons nog lang bijblijven; waar wij diezelfde dag ons huis voor een bezichtiging volledig hadden gepoetst, gezogen en opgeruimd (vóór schooltijd),hadden deze mensen dat niet. Al een tijdje niet. De makelaar manoeuvreerde ons zonder blikken of blozen volgens een zorgvuldig voorbereide route dwars door de rommelige kamers.

Héél veel kamers en aangezien de hele familie thuis was ook héél veel kinderen en een stuk of wat volwassenen. Overal lagen spullen, er hing wiet te drogen, er stond een paard aan het huis vast, er was iemand aan het koken, er waren kinderen aan het tafeltennissen, er rende een hondje heen en weer, o, en nog één, er was een aparte ruimte voor de frituurpan, er stond een prachtig spiritueel centrum waar je dan helaas weer niet in mocht wonen, er was een yurt, een kippenhok, paarden, een jongerenhangplek met banken en Sjoukje liep wat vlooienbeten op. De bewoners waren volkomen relaxed met het feit dat wij daar rondliepen. Ik was na een uurtje wat overprikkeld. Conclusie: dit huis was wat te veel voor ons!

We bekeken ook een boerderij in Hengelo, prachtig, maar niet echt evenwichtig te verdelen. Het voorhuis klein, oud, wel authentiek, aan de straat en op het noorden. Het achterhuis was groot, modern, met zicht op de weilanden en op het zuiden.

Het huis waar we wel wat in zien is al gesplitst, staat midden op de kavel, heeft een prachtig uitzicht naar meerdere kanten, is overzichtelijk en heeft alles in zich om ons nieuwe thuis te worden. Er moet nog wel veel gebeuren: er moet worden aangebouwd en verbouwd, er moet worden gebroken en gesloopt, er moet land worden bijgekocht en het is nog een beetje te duur maar als al deze hobbels genomen zijn hebben we een heerlijk huis op een mooie plek. Meer verklap ik nog niet, dat komt nog wel als we wat meer duidelijkheid hebben.

In de tussentijd gaan we nog huis 4 bekijken en komen er morgen weer mensen naar het huis in Gendt kijken.

We hebben al gepoetst!


118 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

GTST

Ons bosje

Maart

bottom of page