top of page
  • Foto van schrijverImke

Binnen


"Zeg, hoever staat het nou eigenlijk met jullie huis?" vroeg iemand mij laatst. "Ik lees altijd met veel plezier de berichten op je blog maar de laatste tijd schrijf je niets meer; gaat het wel goed?"

Daar kan ik kort over zijn; het gaat prima! Het tekort aan vakmensen in de bouw is echter inmiddels ook bij ons goed zichtbaar. We hadden echt niet verwacht dat de eerste oplevering op 31 oktober gehaald zou worden maar hebben nu geen idee wanneer dan wel. De timmerman en installateur die hier de afgelopen maanden bijna vaker waren dan wijzelf vliegen nu af en toe even binnen om een klein klusje te doen en racen dan weer door. "Iedereen schijnt te denken dat er na kerst geen dagen meer komen", verzuchtte de installateur. Gelukkig hebben we niet echt een planning dus lopen we nog steeds niet achter.

De vloer beneden is gelegd, we hebben een vloer voor boven gekocht, we zijn inmiddels kozijnen en muren aan het schilderen dus langzaam maar zeker komt er schot in de zaak.

Én: we zijn toch maar vast in het huis getrokken! De caravan was prima om in te slapen maar zitten konden we er niet. En 's ochtends in je nachtponnetje over het terrein naar je douche lopen klinkt een stuk romantischer dan het is. Het bakhuisje doet zijn naam geen eer aan: het is er ijskoud, dus ook daar konden we niet echt gezellig zitten.

In huis is het wat stoffig maar we kunnen hier inmiddels douchen, naar de wc, de wasmachine en de droger staan weer binnen, we hebben een zithoekje en als zometeen het fornuis aangesloten wordt kunnen we hier zelfs koken. Beneden is het 15 graden en dat is met een trui aan prima te doen. Nog even en dan mogen we de vloerverwarming gaan opvoeren. Meer hoeft dat niet te zijn!

In de caravan en het bakhuisje komen we nog regelmatig overigens; zij huisvesten al onze spullen nog. Tenminste, het deel van onze spullen dat mee naar Zelhem is gekomen, niet het deel dat nog in de andere opslagen ligt. Dat is trouwens iets waar ik me tegelijkertijd op verheug en tegenop zie: het moment dat ál onze spullen hier zullen zijn.

Vrijdagavond 22 maart komen onze lieve vrienden van "The Odd Folk" ons huisje verwarmen met een huiskamerconcert voor familie en vrienden ....save the date! Hier alvast een voorproefje:

196 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

GTST

Ons bosje

Maart

bottom of page