top of page
  • Foto van schrijverImke

Nora


En dan ineens is het zover: de papieren zijn getekend, je hebt de pup in je armen (en een tasje goodies, haar knuffel, een puppypakket, de stinklap en ach vooruit, geef dat mandje ook maar mee) en er wordt nog een laatste foto gemaakt. Je bent nu echt het baasje van dit hondje dat 8 weken geleden ter wereld kwam. In die 8 weken zijn we 3x in Alphen gaan kijken naar de 7 puppies, moeder Chica en vriendinnetje Dushi. In die 8 weken heeft Mila, de fokster, dit hondje voorzien van een fantastische hoeveelheid indrukken. Koeien, poezen, auto’s, parken, benches, een hele schoolklas, een spannende dingen circuit, vuurwerk en nog veel meer heeft dit hondje meegemaakt. Meer dan ik deze afgelopen weken..... en omdat ze als laatste hondje werd opgehaald heeft ze nog eens één-op-één quality-time met moeder Chica gehad.

Daar zit ze dan, in de auto, bij mensen die ze nog niet goed kent en in verwarring door het bekende mandje en haar knuffel. Zo hoort het niet te zijn! Ze kruipt onder de stoel door naar het matje van de achterbank en valt daar in slaap.

Het wennen thuis gaat vrij vlot. Voor Nora dan; die kleine knapperd heeft snel door hoe je slaapt in de bench, dat het plasje op het gras moet en dat je, wanneer je gaat zitten, iets lekkers krijgt.

Zelf had ik wat meer wentijd nodig. Van gaan en staan waar je wilt en al een tijd geen dagelijkse zorg voor je eigen kroost, ineens de volledige zorg en verantwoordelijkheid voor een babyhondje. We hebben nooit een hond gehad en wat nou als we het niet goed deden? Wat nou als we haar uit onwetendheid zouden opvoeden tot een blaffend, huilend, bijtend, weglopend, ongelukkig en bang hondje. Wat als we geen oppas oplossing voor de dinsdagen kunnen vinden? Mijn beren-op-de-weg brein kwam na jaren rust weer lekker op gang en was niet zo eenvoudig te kalmeren.

Je zorgen maken helpt niet. Ik weet het ook wel.

Baz Luhrmann zegt het zo treffend in het nummer: ”Everybody’s free (to wear sunscreen)”:

“Don't worry about the future; or worry, but know that worrying is as effective as trying to solve an algebra equation by chewing bubblegum. The real troubles in your life are apt to be things that never crossed your worried mind.”

Zo hadden we bijvoorbeeld niet bedacht dat niet Nora, maar Zusje de nachtrust zou verstoren, dat Nora een beetje bang was voor de andere pup die hier rondloopt, of dat ze na de vaccinatie een allergische reactie zou krijgen. Dat laatste was met een injectie verholpen en ook in die eerste twee zaken zit vooruitgang.

Nu, in week twee, heb ik mezelf herpakt, zijn de beren het bos in gemediteerd en kan ik de zorg ook aan Gerbrant en Mette, die hier een weekje vakantie houdt, overlaten. Langzaamaan groeien we in de nieuwe status van gezin met hond. En niet te vergeten in de vakantie. Nog 4 weken genieten van de vrijheid en van het schattigste, liefste, vrolijkste, braafste en soms ondeugendste hondje van de wereld!


115 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

GTST

Ons bosje

Maart

bottom of page